Nyrölän luontopolku on rakennettu vuosina 2003 ja 2004 pääosin kyläläisten talkootyönä. Virallisesti se avattiin toukokuussa 2004. Luontopolun varustukseen kuuluvat opastekyltti parkkipaikalla koulun lähellä, infotaulut ja pitkospuut märillä paikoilla. Luontopolun reitti on merkitty maastoon heinäseipäillä. Polun pituus on 3,6 kilometria.

Luontopolku huipentuu Seikkailujen saarelle, jonne matkataan vetolossilla yli Iso-Mustan tummien vesien. Saaressa on kaksoislaavu, tulisija, hella, huussi ja laituri. Laavulla mahtuu yöpymään 10 henkilöä. Vetolossin kantavuus on noin 700 kiloa. Ennen saarta suon laidassa on myös louelaavu.

Luontopolku on ollut suosittu noin 60 000 kävijällä vuodessa.

Nyrölän luontopolkua hallinnoi kaupungin liikuntatoimi ja Nyrölän kyläyhdistys ry. Laavulla poltetuista puista voi maksaa vapaaehtoisen korvauksen Nyrölän kyläyhdistys ry:n pankkitilille:
FI63 5221 7050 0163 58, viestiksi polttopuut.

Luontopolun parkkipaikalle löytää osoitteella: Sikomäentie 706, Nyrölä parkkipaikan ollessa täysi, pysäköi Nyrölätalon kentälle Jatkolantie 11, Nyrölä. Tienvarsi pysäköinti on kielletty. Parkkipaikat.

Virtuaalikierros Nyrölän luontopolulle!